Missiehuis richting LANDGOED BAKKERBOSCH

Een concreet plan voor de duurzame en mensgerichte gebiedsontwikkeling van het voormalige Missiehuis in Cadier en Keer

De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (SMA) bestaat sinds halverwege de 19e eeuw en is uitgegroeid tot een wereldbeweging in ruim 20 landen op alle continenten actief. Het Missiehuis te Cadier en Keer werd gesticht in 1891. Sindsdien kende de kloostergemeenschap hier een florerend bestaan. Door het dalend aantal leden, kwam het complex meer en meer leeg te staan en werd gezocht naar een passende en eigentijdse bestemming van het complex en omliggende gronden. 

De Van Gemert Groep werd gevraagd om mee te denken over herbestemming en heeft (helaas niet met succes) mee kunnen doen in de aanbesteding voor de plannen. 

Kern van onze plannen

Herontwikkeling van gebouw en terreinen, passend bij de oorspronkelijke opdracht ervan: de missie & en het begeleiden en opleiden van mensen om zo waarde toe te voegen. Idee was om dit rijksmonument meer bestemmingen te geven. De programmatische invulling omvatte een anatal functies: logies, ontmoetingsruimte(n), sociaal-culturele evenementen, horeca, ateliers en werkruimten, parkomgeving en productietuinen. Denk ook aan duurzaam en levensbestendig wonen voor senioren en werken en ondernemen voor jonge ondernemers